Avui: 09:00-13:30 h 938830004 607251175 607251175
Temps de lectura 2 min.

Cada vegada es parla més sobre l'Omega 3 i cada vegada són més els suplements que pots trobar en la teva farmàcia amb aquest àcid gras poliinsaturat. La seva funció és primordial per a l'organisme, ja que ajuda a mantenir el cor sa. Una dieta rica en Omega 3 pot aportar una sèrie de beneficis com la regulació de la pressió sanguínia i de les malalties cardiovasculars. 

Però, per què és tan important aquest àcid gras? Com pot ajudar-te a cuidar el teu cor? Avui presentem els principals beneficis que et pot aportar ajudant a mantenir una correcta funció cardíaca així com cerebral. 


 
L'Omega 3 és un tipus d'àcid gras insaturat que és essencial per a la salut del cor. Es troba principalment en peixos grassos, com el salmó, la tonyina i el bacallà, però també es pot trobar en aliments com les nous i les llavors de xia. 


Un dels beneficis més coneguts de l'Omega 3 és que pot ajudar a reduir la inflamació en el cos. La inflamació crònica pot ser un factor de risc per a malalties del cor, ja que pot danyar les parets dels vasos sanguinis i augmentar el risc d'obstruccions. En reduir la inflamació, l'Omega 3 pot ajudar a prevenir la formació de placa en les artèries i, per tant, reduir el risc de malaltia cardíaca. 
A més, l'Omega 3 també pot ajudar-te a controlar els nivells de triglicèrids i colesterol en sang. Els nivells elevats de triglicèrids i colesterol són factors de risc per a les malalties cardíaques, pel que mantenir-los sota control és important per a la salut del teu cor. 


L'Omega 3 també pot tenir un efecte beneficiós en la pressió arterial. Alguns estudis han demostrat que el consum d'Omega 3 pot ajudar a reduir la pressió arterial, la qual cosa pot ajudar a prevenir la hipertensió
A més dels seus beneficis per al cor, l'Omega 3 també pot tenir altres beneficis per a la la teva salut. Per exemple, alguns estudis suggereixen que l'Omega 3 pot ajudar a millorar el benestar mental, ja que pot tenir un efecte antiinflamatori en el cervell. També s'ha demostrat que pot ajudar a millorar la funció cognitiva ajudant a millorar la memòria i el risc de patir malalties mentals, com la depressió i el trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat. 


 
En resum, l'Omega 3 és essencial per a la salut del cor i pot tenir una sèrie de beneficis per a la salut en general. És important tenir en compte que la quantitat i la qualitat de l'Omega 3 varien àmpliament entre els aliments. Els peixos grassos com el salmó, la tonyina o el verat són considerats com una de les millors fonts d'Omega 3, ja que contenen altes quantitats d'àcids grassos EPA i DHA, que són formes molt beneficioses d'Omega 3. Les nous i les llavors de xia també són bones fonts d'Omega 3. Els suplements també poden ser una bona opció per a aquells que no obtenen suficient Omega 3 amb la seva alimentació. 
 
Ala teva farmàcia també podran assessorar-te i resoldre els teus dubtes sobre una dieta rica en Omega 3. Pregunta'ls!